Lees hoe onze kliniek is ontstaan en waarom ons motto ‘samen beter’ door alle medewerkers gedragen wordt.

 

DE START

Veel huisdiereigenaren uit Nijmegen, Velp, Renkum en Doorwerth gingen al sinds jaar en dag met hun hond, kat of konijn naar een van de dierenartsen van Dierenkliniek Pietersberg in Oosterbeek. Dierenkliniek Pietersberg was altijd een praktijk voor gezelschapsdieren. Dus van hond tot hoen en van kat tot konijn. Ook alle bijzondere dieren zoals knaagdieren, reptielen en vogels waren vanaf het begin van harte welkom.

Een klein stukje geschiedenis van de diergeneeskunde in Oosterbeek: tot 1975 heeft Dhr. Pom Donker in het boerderijtje aan de Toulon v.d. Koogweg huisdieren behandeld. In 1975 werd het Oosterbeekse praktijkdeel door Dhr A. van Foreest overgenomen. Naast de behandeling van huisdieren bestond in die tijd meer dan de helft van het werk nog uit de behandeling van koeien, paarden en schapen. De praktijk zelf verhuisde toen naar de Van Lennepweg.

In 1987 wordt de praktijk overgenomen door de dierenartsen Baas en Schaeffer. Zij verhuizen de praktijk naar Weverstraat nr 30. Inmiddels wordt er ook een dependance in Doorwerth geopend in het gezondheidscentrum aan het Schubertplein. Nadat dierenarts Baas in 1993 vertrekt, komt dierenarts Rierink bij de praktijk en verhuist tegelijkertijd de praktijk naar de Pietersbergseweg: in het pand van voorheen drukkerij Meier & Siegers.

Vanaf 1999 wordt er steeds meer op verwijzing van andere dierenartsen behandeld. Aanvankelijk voor tandheelkunde, maar later ook voor orthopedie, chirurgie, röntgenologie en echografie.

Op dezelfde locatie bevindt zich nu Veterinair Verwijscentrum ‘de Pietersberg’.

 

VERANDERINGEN EN MISSIE

Sinds de oprichting is er, zoals dat gebeurt in veel praktijken, veel veranderd. Niet alleen zijn er nieuwe teamleden bijgekomen, maar er zijn ook artsen overgegaan naar een andere baan of zij worden met groot verdriet gemist door overlijden.

De visie van de eerste dierenartsen die ‘de Pietersberg’ bemanden wordt nog steeds gedragen: samen beter! Daarmee wordt bedoeld dat we samen met u zorgen voor uw dier, maar ook dat we door samenwerken met diverse dierenartsen en specialisten betere dierzorg kunnen leveren.

 

 

VVP EVIDENSIA MET TEKST kort

 

 

VETERINAIR VERWIJSCENTRUM DE PIETERSBERG  &  EVIDENSIA

Sinds mei 2016 is de naam van de kliniek veranderd in Veterinair Verwijscentrum ‘de Pietersberg’. Deze naam is gekozen, omdat het beter weergeeft waar ‘de Pietersberg’ voor is: een kliniek met specialisten waarnaar andere dierenartsen kunnen verwijzen voor hoogwaarde, specialistische dierzorg. Naast een nieuwe naam, nieuw uiterlijk en nieuwe stijl heeft de kliniek ook meer mogelijkheden gekregen om dieren op diverse gebieden nog beter te kunnen helpen. Dit alles kunt u terugvinden op de rest van de site.

Halverwege 2017 is de praktijk opgenomen in de Evidensia-groep. Net zoals wij al meer dan 20 jaar gedaan hebben, geeft Evidensia onder het motto ‘samen beter’ moderne diergeneeskunde handen en voeten. Wij zien in Evidensia een goede partner om onze diergeneeskundige zorg in de regio verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Verder hechten wij zeer aan onze eigen identiteit van de praktijk, die binnen de Evidensia-groep behouden blijft. Als klant van onze kliniek wordt u gewoon als vanouds persoonlijke service aangeboden.