Het Veterinair Verwijscentrum ‘de Pietersberg’ wordt bemand door een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen.
Lees hieronder meer over onze medewerkers.


Hildeward Hoenderken

dierenarts

 

“Ik ben Hildeward. Na twee jaar biologie gestudeerd te hebben, werd ik ingeloot voor de studie diergeneeskunde.
Na mijn afstuderen in 2006 ben ik bij Dierenkliniek Pietersberg in Oosterbeek komen werken.
Eigenlijk ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk, maar er zijn altijd hoogtepunten.
Van het werk in de dierentuin geniet ik. Het behandelen van zo veel verschillende dieren is spannend, maar het dwingt je ook om soms te improviseren. Je werkt ook nooit alleen in de dierentuin, vaak staat een heel team van dierverzorgers, dierenartsen en media op je vingers te kijken.
Dit werk is erg vergelijkbaar met de spoeddienst; daar moet je ook soms improviseren en snel handelen. Dat maakt het spannend én uitdagend.”

drs. Hildeward Hoenderken

Tandheelkunde
Laparoscopie
Spoed

Paul Mandigers

dierenarts-specialist

 

Dr. Paul Mandigers (afgestudeerd 1992, specialisatie 1996 en 1997, promotie 2005, BKO 2017) is Europees Veterinair Specialist Neurologie en Specialist Interne Geneeskunde. Vanaf zijn specialisatie werkt hij bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (vanaf 1992). Grote periodes alleen als onderzoeker maar vanaf 2010 ook als clinicus.Hij is sedert 2012 hoofd/coördinator neurologie (clinical associate professor) en opleider in de veterinaire neurologie. Hij heeft inmiddels vele ‘peer-reviewed’ publicaties en abstracts e/o presentaties op congressen gegeven.Hij is getrouwd, vader van twee zonen, in het bezit van meerdere huisdieren en actief als lange afstands-wandelaar en survival run beoefenaar.

dr. Paul Mandigers

Dierenarts-specialist

 

Neurologie
Interne geneeskunde

Annette van der Lee

dierenarts-specialist

 

Voor mij is Dermatologie de leukste discipline die er is!

Juist omdat vele aandoeningen erg op elkaar kunnen lijken, ligt de uitdaging om zo efficiënt mogelijk de juiste diagnose te stellen en de aandoening blijvend onder controle te houden. Ik werk altijd in teamverband met de eigenaar. Alleen met de juiste motivatie en zorg van de eigenaar kan ik het voor elkaar krijgen om op een zo gezond mogelijke manier de patiënt met zo laag mogelijke kosten op de langere termijn goed te helpen. Want helaas gaat het vaak om levenslange aandoeningen die de aaibaarheidsfactor flink kunnen aantasten.

Samen met mijn ruime ervaring en specifieke kennis, ben ik dé coach voor u en uw huisdier.

 

Annette van der Lee voltooide de studie Diergeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht in 2004. Na verschillende waarnemingen te hebben gedaan in de gezelschapsdierenpraktijk, heeft zij vervolgens de algemene klinische roulatie gevolgd bij het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren. Dit werd gevolgd door een opleiding tot specialist dermatologie bij hetzelfde departement. In juli 2009 behaalde zij het Europese specialisten examen, waarmee zij Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology (DipECVD) werd. In oktober 2014 is zij gepromoveerd op atopische dermatitis bij de hond (proefschrift titel: “T cells and immunomodulation in canine atopic dermatitis”). Sinds januari 2010 is zij werkzaam binnen de veterinaire patiëntenzorg en het geven van nascholingen onder Dermatologie voor Dieren en is zij werkzaam bij verschillende verwijsklinieken waaronder het Veterinair Verwijscentrum De Pietersberg.

dr. A. van der Lee

Dermatologie

Paul van der Heijden

Dierenarts

 

Ik ben geboren in Leiden ( 1957) en opgegroeid in Zoeterwoude. Speelde en hielp van jongs af aan op de boerderij van de buren en vond het reuze interessant als de “dierendokter” kwam. Sinds toen was de beroepskeuze gemaakt alhoewel bijna een carrière als profvoetballer werd gehaald.
Twee jaar na het afstuderen in Utrecht ben ik in 1986 een eigen praktijk begonnen in Pendrecht Rotterdam samen met mijn vrouw Jeanet. Ook werden er vestigingen geopend in Zuidwijk en Feyenoord. De praktijk in Pendrecht werd een groot succes en groeide uit zijn voegen. Na 13 jaar werd in Lombardijen het eerste Dierenziekenhuis van Nederland geopend door verbouwing van een leegstaand gymnastiek lokaal. Het team groeide uit tot 40 man en vrouw en het concept “ total care onder 1 dak “ sloeg erg goed aan in Rotterdam en omstreken. Landelijk werd Dierenziekenhuis Rotterdam beroemd na drie jaar op TV geweest te zijn.
Als “senior dierenarts” ben ik een oorspronkelijk allround dierenarts met de laatste 12 jaren een verdere verdieping in de oncologie, chirurgie en orthopedie wat op hoog niveau wordt beoefend en waar ik mijn uitdagingen uit haal. Ik ben een fanatiek volger van nationale en internationale congressen en nascholingen om goed up-to-date te blijven.

drs. Paul van der Heijden

Chirurgie
Orthopedie

Kim van Schaik-Gerritsen

dierenarts-specialist

 

Kim van Schaik-Gerritsen is geboren op 12 juni 1976 te Deventer. Ze is opgegroeid in Raalte en na de middelbare school propedeuse behaald van Gezondheidswetenschappen te Nijmegen. In 1995 startte ze met de studie diergeneeskunde in Utrecht. Na het behalen van de dierenartsenbul in 2004 parttime was ze werkzaam in een gezelschapsdierenkliniek in Nijkerk. De overige dagen van de week was ze tussen 2004-2006 als dierenarts-onderzoeker verbonden aan de afdeling Virologie van de faculteit Diergeneeskunde, voor een onderzoek naar de vaccinatiestatus van
gezelschapsdieren in Nederland. Vanaf 2005 is ze parttime werkzaam als gezelschapsdierenpracticus in een gemengde praktijk in Lochem.
In september 2007 is ze gestart met een roulantschap aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en in 2008 is ze begonnen als specialist in opleiding Diagnostische Beeldvorming. In 2013 slaagde ze voor het Europees examen van het European College of Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI) en sindsdien was ze werkzaam als Europees specialist Diagnostische Beeldvorming aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

Vanaf 1 maart 2016 woont ze met man (Bram) en kinderen (Kees, 2 jaar en Wiep, 1 jaar) in Mill en is ze werkzaam als specialist Diagnostische Beeldvorming in verschillende
klinieken in het zuiden van Nederland (waaronder Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg).

drs. K.M. van Schaik-Gerritsen – specialist diagnostische beeldvorming (ECVDI)

Diagnostische Beeldvorming

Koen Santifort

specialist in opleiding

 

Koen is specialist neurologie in opleiding bij Evidensia NL (resident European College of Veterinary Neurology (ECVN) en lid van de European Society of Veterinary Neurology (ESVN)). Neurologie is een breed vakgebied. Door middel van een uitgebreid en volledig neurologisch onderzoek, een grondige anamnese en het opzetten van een plan voor opwerking van een neurologische patiënt kan er vaak duidelijker in beeld gebracht worden wat het probleem is, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat het plan van aanpak zal moeten zijn. Verder staat hij in nauw contact met de specialisten om patiënten vanuit de praktijk van goede en zo nodig specialistische zorg te kunnen voorzien.

drs. Koen Santifort, res. ECVN

Neurologie

 

Anna Polderman

dierenarts

 

“De bijzondere relatie tussen mens en dier raakt mij dagelijks. Als dierenarts speel ik regelmatig een rol in emotionele tijden. Mijn hulp wordt gevraagd als het huisdier, vaak een volwaardig gezinslid, ziek is. Op dat moment is het mijn doel om mens én dier zo goed mogelijk te helpen. Mijn passies zijn de echografie en interne geneeskunde. De interne geneeskunde richt zich op de afwijkingen van organen en de behandeling daarvan. Echografie is de ideale manier om deze organen, op diervriendelijke manier, in beeld te krijgen. Bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg breng ik mijn passie mee op de werkvloer. Daar werk ik samen met de behandelend dierenarts om nog meer baasjes en hun geliefde dier te helpen, zodat zij nog vele jaren van hun bijzondere relatie kunnen genieten.”

Kort CV:

In 2006 ben ik aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht afgestudeerd als gezelschapsdierenarts. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan in alle aspecten van het vak.
Van 2007-2008 werkte ik in Dierenkliniek “de Eland” in Den Haag en Dierenkliniek “Tiel-Drumpt”.
Tussen 2008-2009 was ik intern in The Small Animal Hospital van de Faculteit Diergeneeskunde in Edinburgh. Daar heb ik gewerkt op de afdelingen beeldvorming, cardiologie, interne geneeskunde en de intensive care. Het is hier dat mijn interesse voor de echografie werd gewekt.
Na terugkomst in Nederland heb ik 6 jaar in het Dierenziekenhuis Rotterdam (DZR) gewerkt, voornamelijk gericht op de echografie en internistische- en opname patiënten. In de Verwijspraktijk voor echografie, onderdeel van DZR, werkte ik samen met ervaren collega’s en maakte op verwijzing van buurtpraktijken echo’s.
2015-2016 was ik waarnemend dierenarts in verschillende praktijken in Nederland.
Sinds 2016 ben ik docent aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

 

Zie ook mijn eigen website voor meer informatie: http://www.dierenechoservice.nl/

Cyrille van der Paauw-Crobach

Dierenarts

 

 

Cyrille van der Paauw-Crobach is dierenarts en doet spoeddiensten bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg.

 

“Elke dag zet ik mij in voor dieren én hun eigenaren.”

Drs. Cyrille van der Paauw-Crobach

Spoed

Martine Santifort-van der Burgt

dierenarts

 

 

Martine Santifort-van der Burgt is dierenarts en doet spoeddiensten bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg.

 

“Met veel liefde zet ik mij in voor de gezondheid van uw huisdier.”

Drs. Martine Santifort – van der Burgt

Spoed

Wouter van Aerde

dierenarts

 

“Ik ben geboren en getogen in het pittoreske Dalfsen (Overijssel). Dit dorp aan de Vecht is bekend van de Dalfser moppen(koekjes) en schaatser Erben Wennemars. Na mijn middelbare schooltijd afgerond te hebben in Zwolle, heb ik het geluk gehad om het mooie vak Diergeneeskunde te kunnen studeren. Graag help ik anderen; zowel mens als dier. Naast de drukke studie heb ik mij een aantal jaar ingezet op een privéschool, waar ik onder andere scholieren in hun laatste schooljaar intensief heb begeleid naar hun eindexamens. Tevens heb ik de laatste jaren in de weekenden als dierenartsassistent gewerkt, waarbij ik zorgde voor de dieren in de opname. Beide ervaringen gaven mij het gevoel dat ik een steentje kon bijdragen, wat resulteerde in een onvergetelijke en leerzame tijd. Ik wil u graag helpen bij zowel het gezond houden als het genezen van uw dierbare, ook in spoedgevallen.”

drs. Wouter van Aerde

Spoed

Daan Zijlstra

dierenarts

 

Daan Zijlstra is dierenarts en doet spoeddiensten bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg.

“Ik help uw dier graag samen gezond te zijn en blijven!”

drs. Daan Zijlstra

Spoed

Maaike Japing

paraveterinair

 

Bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg is ons doel om patiënten en hun eigenaren zo goed mogelijk te helpen. Daarom doe ik er elke dag mijn best voor om mens en dier zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen met mijn collega’s gaan we ervoor!

‘voor mens en dier’

jolein boekhoven

paraveterinair

 

In 2001 ben ik begonnen als paraveterinair in een eerstelijnskliniek in Nijmegen. Daarna heb ik 4 jaar op de Universiteitskliniek in Utrecht gewerkt. Daar heb ik bij allerlei disciplines veel ervaring op gedaan. Daarna kreeg ik de kans om in Rhenen te gaan werken als paraveterinair waar heb ik ervaring op heb gedaan met dermatologische patiënten. Toen kwam ik er achter dat mijn hart daar ligt. Sinds januari 2018 werk ik als paraveterinair dermatologie in Oosterbeek. Wat ik een geweldige uitdaging vind is om samen met de eigenaar hun huisdier weer beter te maken. Geen één aandoening heeft dezelfde oplossing.
In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vriend Joris en onze 2 jongens, Mats (3) en Ravi(1), en ons hondje Lona lekker aan het uitwaaien in het bos of in de uiterwaarden. Om vervolgens thuis lekker een nieuw recept uit te proberen.

‘mijn hart ligt bij de dermatologie’

Liezbeth Hoge

paraveterinair

 

Liezbeth Hoge is paraveterinair bij Mijn Dierenarts Arnhem in Presikhaaf. Vanaf 1991 werkt ze op deze praktijk die vanaf februari 2015 is overgenomen. Door deze samenwerking met Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg kan de praktijk meer specialistische zorg aan haar cliënten bieden. Daarnaast is ze erg blij dat de praktijk waar ze werkt de mogelijkheid heeft om haar cliënten gebruik te laten maken van de spoedeisende hulp die op VV de Pietersberg wordt aangeboden buiten de openingstijden.

“Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.”

Esther de Groot

paraveterinair

 

Esther de Groot is sinds 2006 met veel plezier paraveterinair bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg. Per december 2014 werkt zij vooral bij de eerstelijns diergeneeskunde van Mijn Dierenarts Oosterbeek. Ze werkt echter ook in de spoeddienst bij VV de Pietersberg, dus daar kunt u haar ook tegen komen.

“Samen maken wij uw dier graag beter!”

Sharon Engelen

paraveterinair

 

Sharon Engelen is paraveterinair die zorg draagt voor de algemene taken op de Pietersberg. Dit betekend dat je haar meestal zal spreken aan de telefoon of zal zien aan de balie. Ook verzorgt ze daarbij de dieren in de opname. Zij vindt het klinische gedeelte van haar werk het leukst omdat ze daarmee veel dieren helpt. Zij heeft tijdens haar studie stage gelopen bij De Pietersberg waar zij erg van genoten heeft en heeft na het behalen van haar diploma een plek in het team gekregen.

“Daar word ik blij van!”

Renata Macedo Juca

paraveterinair

 

“Ik ben Renata, paraveterinair. Ik kom oorspronkelijk uit Brazilië, maar woon nu in Velp. Nadat ik, na 3 jaar, besloten had dat tandheelkunde niks voor mij was ben ik de opleiding tot paraveterinair in Barneveld gaan volgen. Gelukkig maar want dit doe ik met heel veel plezier en had niets anders gewild. Veel afwisseling en steeds nieuwe dingen leren en meemaken maakt dit de ideale baan voor mij. In spoeddiensten assisteer ik de dierenarts.”

“Komt goed!”

Rowanne van Rijn

paraveterinair

 

Mijn naam is Rowanne van Rijn, geboren en getogen in het mooie Oosterbeek. Ik ben opgegroeid met honden, hamsters, cavia’s, ratten, vissen, parkieten en paarden en dus van jongs af aan met dieren bezig. In 2012 ben ik verhuisd naar het bosrijke Arnhem-noord met mijn vriend Roy en onze 2 honden en 3 half-langharige katten. Alle drie de katers en onze hond Marley komen uit het asiel.
Ik werk sinds 2016 bij de praktijk in Oosterbeek van Mijn Dierenarts, maar doe ook dienst bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg. Daar kunt u mij dus ook tegenkomen.

“Mijn werk is mijn hobby”